Helmikuu 2017

Hyvää alkanutta vuotta ja Kynttiläkuuta eli Küünlakuuta Saarenmaalta!
Talvesta ei ole tänä vuonna ollut jutusteltavaa ennen tätä päivää, jolloin meillä paistaa aurinko pilvettömältä taivaalta ja pakkasta on noin 4,5 astetta. Lunta ei ainakaan täällä pohjoispuolella saarta ole tänäänkään. Rannassa näyttää olevan noin 100 m kaistale ohuen ohutta jäätä, jossa kivien ympärillä on sula vesi.

Meillä on täällä ollut riesana flunssat. Vaikka ollaankin yritetty olla ihan kotioloissa, ettei saataisi tartuntaa, tuli se kuitenkin. Enemmän yskää kuin nuhaa. Tunne on vielä viikon jälkeen vähän saamaton ja ihmeellinen, koska tämä köhätauti oli ensimmäinen vuosiin.

Hallitus piti kokouksen tammikuussa ja asialistalla oli mm. seuraavaa:

-        - Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 (mm. eri aiheiset tapaamiset, huvitoimikunta ja eri kerhotoiminnat;  sieni-, maalaus-, valokuvaus-, matka-, metsästys-, kieli-, kokki-...).

-        - Toivomme saavamme innokkaita vetäjiä ihan minkälaiseen kerhoiluun tahansa.
Tänä vuonna kaikki Viron Suomi-Seurat tulevat Saarenmaan Suomi-Seuran vieraiksi elokuun viimeisenä lauantaina, jolloin järjestämme yhdessä niin perinteiset Suomi-Seurojen kesäpäivät kuin muinaistuletkin. Pankaa siis allakkaan ylös päivämäärä 26.8.2017.
Se onkin tulevan toimintasuunnitelmamme eniten työllistävä osio. Lisäksi mietimme pienten/lyhyiden matkojen järjestämistä. Riikassa voisimme käydä ostosmatkalla Super Alkossa ihan vaikka päiväseltään tai yhdistettynä suomalaiseen karaokeiltaan Pärnun Suomi- Seuran tiloissa yöpymisineen.

-       -  Suomi 100 -juhlien ohjelma ja aikataulu  (esiintyjät, paikat, majoitukset, kisan aiheet, pokaalit ). Esiintymään olemme saaneet houkuteltua Sysmä -nimisen orkesterin Suomesta. He soittavat hyvää vanhaa mukaansa tempaavaa musiikkia. Muita esiintyjiä mietimme vielä. Kilpailupaikkoina ajattelimme käyttää hyväksi Saarenmaalla asuvien suomalaisten koteja tai yrityksiä. Vapaaehtoiset voivat ilmoittua Sinikalle puh. 56 876 390 tai ranna.villa(at)Hotmail.com.

-        - Budjetti. Pyydämme tarjouksia juhlateltan vuokrasta, bussifirmoilta, jotka kuljettavat vieraita tapahtumapaikoille ja hotelleihin, bändiltä, cateringiltä ja hotelleilta.

-        - Apurahahakemus (kaavakkeet ja hakuohjeet suomi seuran sivuilta ) Haemme tapahtumaa varten Suomi-Seuran apurahaa helmikuun lopulla.

-        - Vuosikokouksen ajankohta ja paikka. Tänä vuonna on jälleen hallituksen valinta yhtenä vuosikokouksen aiheena, joten miettikää asiaa hyvissä ajoin etukäteen. Tarvitsemme myös muita vapaaehtoisia toimijoita vuositapaamisen järjestelytehtäviin.  Ajankohdaksi yleiskokoukselle päätimme la 29.4.2017 ( laittakaapa heti muistiin, niin ei unohdu). Paikan ja ajan ilmoitamme lähempänä ajankohtana yleiskokouskutsun yhteydessä.

Nämä olivat tärkeimmät aiheet hallituksen kokouksessa ja tämä ei ole pöytäkirja vaan omista muistilokeroistani tehty yhteenveto.

HUOMIO! HUOMIO!

Latvian ostosmatka rajaseudun Alkoihin, joissa Virolaisetkin käyvät ostamassa edullisia juomia yhdistettynä suomalaiseen karaokeiltaan Pärnun Suomi-Seuran tiloissa, yöpymisineen ja aterioineen.

Majoituspaikkavarausten puolesta, jotta saisimme kaikki majoitettua samaan hotelliin, olisivat sopivimmat ja edullisimmat ajankohdat maaliskuussa (silloin eivät ole vielä sesonkihinnastot käytössä).

Lähtö perjantaina klo 9.30 Kuressaaresta,

10.50 lautalle,

13.00 lounas Pärnussa,

14.00 matka jatkuu Latviaan,

17.00 paluumatka Latviasta alkaa,

19.00 illallinen hotelli Alexmajassa Pärnussa, mahdollisuus osallistua Suomi karaokeiltaan ja illlanviettoon Pärnun suomalaisten kanssa.

08-11 aamiainen hotellilla

paluu Kuressaareen lauantaina puolenpäivän jälkeen.  

Hinta busseineen, yöpymisineen ja ateroineen (ensimmäisenä päivänä lounas ja illallinen ja toisena päivänä aamiainen) on noin 100 €/hlö, jos osallistujia vähintään 20 hlöä.   

ILMOITTAKAA PIKAISESTI (15.2.mennessä), JOS OLETTE KIINNOSTUNEITA OSALLISTUMAAN JONAKIN VIIKONLOPPUNA !

Matkapäivät 3., 10., 17. tai 24.3. alkaen.  Ilmoittaa voitte meilillä ranna.villa(at)hotmail.com TAI puh.  +372 56 876 390/ Sinikka. Katson mikä on suosituin viikonloppu ja ilmoitan sen sitten kaikille.
Jos saamme 20 henkilöä useammalle viikonlopulle, niin sitäkin mukavampi.

Pidemmät ja kalliimmat matkat annamme toisten seurojen vastuulle. Pärnun seurahan on jo ilmoittanutkin Georgian matkansa suunnitelmat. Älkää sitäkään unohtako.

Iltapäivän aurinko suunnittelee jo metsän taakse katoamista, heittäen pitkät varjot kylmenevään iltaan. Puita takkaan ja villasukat jalkaan, sohvalle selälleen, kissa syliin ja telkkari auki, kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu kun päivät näin pitenee.

Luuvalupäeval 9.2. älkää tanssiko, älkää juosko, älkääkä hypätkö koska muuten kaikki luut kolottavat lopun vuotta.

Kaunista kevättä toivotellen Sinikka Pilviste

Saarenmaan Suomi Seura, puheenjohtaja

Tel+ 372 56 876 390