Puheenjohtajan terveiset 11.12.2015

Joulukuu

Edellisessä kirjeessä valittelin, ettei ole meressä vettä… no nyt on. Myrskyn aikana viikko sitten uhkailtiin , että vesi nousisi kaduille, onneksi kuitenkin täällä Saarenmaalla siltä vältyttiin. Tulvavesi on tosin edelleen rantaniityillä ja alavilla paikoilla. Lämpömittari näyttää tänään klo 12:40 5,5 lämpöastetta. Eilen oli jälleen navakka länsituuli, joka yön aikana on tyyntynyt ja nyt näyttää siltä, että aurinko alkaisi paistaa.

Uutisia

Vietimme perinteiseen tapaamme „Pikkujouluja“ ja Itsenäisyyspäivää Pritsumajan toisessa kerroksessa 5.12.2015. Paikalla olijat saivat mahat täyteen maittavaa ruokaa ja osa jatkoi aamutunneille. Olin huolissani ilmoittautuneiden vähäisestä määrästa ja illan kuluessa sainkin selville syyn.. ainakin luulen sen johtuvan siitä, että selvästikin osa jäsenistöstä on pudonnut pois meililistalta, ilmeisestikin johtuen siirtymisestä toiselle kotisivujen ylläpitäjälle. Pahoittelemme tällaista harmillista tapahtumaa, tekevälle sattuu, sanotaan….

Ongelmat on jo pyritty korjaamaan, mutta mikäli joku teidän tuttavistanne Suomi-Seuran jäsenistä valittelee, ettei hän saa seuralta postia, niin pyytäkää häntä tai heitä ottamaan pikimmiten yhteyttä Ari Mentuun puh. +358 40 515 1757 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.,  jotta saisivat jälleen nimensä listoille.

Aina kannattaa kysäistä, jos tuntee itsensä syrjityksi. Ketään ei ole poistettu listoilta tarkoituksella, vaan kyseessä on pelkkä vahinko.

Lehdissä ja valtakunnan uutisissa ETV:ssä kerrottiin eilen, että Saarenmaan Vilsandin saarelta ja Lahetagusen kylästä on kadonnut Saarenmaa Ökokylän noin 200 lammasta.

Kukahan on onnistunut viemään sellaisen määrän lampaita omistajien huomaamatta?
Jollakulla on ollut rosvopaisti jatkuvasti kypsymässä =).

Katoavaa kansanperinnettä

Lisään jälleen hieman kansanperinnettä, jonka löysin „rahvakalendrista“.

21.12. Tuomaanpäivänä tulee voimaan työntekokielto. Luvallista on tehdä ainoastaan suurten pyhien tuloon liittyviä valmisteluja.
24.12. Joulupäivää vietetään talvisena seisauspäivänä, jolloin siirrytään lyhenevistä päivistä auringon uudelle vallale. Virossa joulu kestää Kristuksen syntymästä 24. joulukuuta 6. tammikuuta saakka.
31.12. Uusivuosi otetaan vastaan juhlien ja syöden runsaasti erikoisia ruokia. Uuteen vuoteen kuuluu kynttilöin ja sädetikuin koristeltu kuusi.

Pikkuvinkkinä lisään, että
Hyvää Uutta Vuotta sopii toivottaa vain 6. tammikuuta saakka, sen jälkeen toivotellaan Hyvää Jatkoa Uudelle Vuodelle. Mikäli toivotatte Hyvää Uutta Vuotta 7.12., on vastapuolella oikeus saada Teiltä viinapullo korvaukseksi.

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA !!  Hallituksen puolesta, omin sanoin, Sinikka P.